Πολιτιστικά

Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017 23:35

6η Γιορτή Φάβας Σχοινούσας


IMAGE.ARTICLE6η Γιορτή Φάβας στη Σχοινούσα: Η Αναγέννηση μιας καλλιέργειας

Υπάρχει μία γιορτή που γίνεται κάθε πρώτο Σάββατο του Ιουλίου και τη γνωρίζουν λίγοι και καλοί! Αναφερόμαστε στη Γιορτή Φάβας, που διοργανώνεται στη Σχοινούσα και είναι αφιερωμένη στο τοπικό προϊόν του νησιού, το φάβα, όπως συνηθίζουν να το ονομάζουν οι ντόπιοι κάτοικοι.

Πρόκειται για ένα αγροτικό προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας με μεγάλη παράδοση στο νησί. Η καλλιέργεια του φάβα δεν είναι εύκολη, καθώς το φυτό είναι ευαίσθητο και η όλη διαδικασία παραγωγής του γίνεται με το χέρι. Μαζεύεται πολύ πρωί, πριν ανατείλει ο ήλιος, διαφορετικά σπάει από τη ζέστη και μαραίνεται.
Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2014 11:19

3η ΓΙΟΡΤΗ ΦΑΒΑΣ ΣΤΗ ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ

Οι Παραγωγοί της Φάβας, οι Επιχειρηματίες του νησιού και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σχοινουσιωτών διοργανώνουν και αυτή την χρονιά την Γιορτή της Φάβας την ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014 στο σχολείο της Σχοινούσας. Ώρα έναρξης 21:30.
fava

Θα γίνει ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι για όλους με φαγητό, ρακη και κρασί, ζωντανή μουσική και πάρα πολύ χορό!!!

Ο Νίκος  Οικονομίδης από τη Σχοινούσα (βιολί),  η  Κυριακή  Σπανού (τραγούδι), ο Αργύρης Ψαθάς (λαούτο) και ο Παναγιώτης Βέργος (σαντούρι) θα μας ταξιδέψουν σε Κυκλαδίτικα μουσικά μονοπάτια όλο το βράδυ!!!
 Ελατε να διασκεδάσετε με τον πιο παραδοσιακό τρόπο και  να δοκιμασετε την υπεροχη ΦΑΒΑ στον τοπο παραγωγης της..

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!!!!

για περισσοτερες πληροφοριες, καλέστε 6938717320 (Ελένη Μαρκουλή)

Ο καιρός στη Σχοινούσα